Dit is de algemene pagina van het Westland Scouting Spektakel

 

 

Het WSS 2024 is van 19 t/m 21 april

op het Labelterrein Staelduinhoeve

 

Laatste nieuws: Vorig jaar een TOP JAAR! Ook dit jaar zijn weer veel deelnemers ingeschreven:

Het WSS is ook dit jaar weer een goed bezocht Westlands evenement. De bevestigde deelnemers zijn:

Bevers: 97 kids, 32-34 man leiding
Dwek: 178 kids, 45 man leiding
Scouts: 118 kids, 38 man leiding

Wil je speltak meedoen? Stuur dan een berichtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  

Het thema voor dit jaar is: "Elementen uit balans" (op SCNL vind je ook een download brochure)

 

De hoofdlijnen van het WSS programma (onder voorbehoud van wijzigingen):

  • voor de Bevers, Pokemon postenspel, levend Ganzebord, ME spel
  • Voor de DWEKs, het grote spel Lucht en Vuur, Vuur, Aarde en Lucht, Water en Aarde
  • voor de Scouts, Levend Ticket to Ride, Handboogschieten, Kernafval Kermis Spel, Crazy 88

Je ziet dat de Explorers ontbreken in het rijtje. wil je samen met Explorers van andere groepen ook een gaaf programma doen tijdens het WSS. Laat het dan snel weten aan de organisatie van het WSS Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dan kunnen we zien wat de mogelijkheden zijn.

Waarom zou je meedoen aan het WSS?

Heb je zin in een leuk en gezellig weekend met scouts uit het hele Westland, Hoek van Holland, Maasland en Den Hoorn? Doe dan mee met het WSS op de kampeerterreinen van de Staelduinhoeve. Het WSS is er voor Bevers, Dolfijnen, Welpen, Wolven, Esta's, Kabouters, Scouts en Explorers. Ook als leidinggevende of als lid van de Stam of Wilde Vaart kun je bijdragen aan een geslaagd evenement voor de leden én zelf een fijn weekend hebben met veel plezier en uitwisseling van informatie en ervaringen.

Laat je verrassen. De leiding van de deelnemende groepen maakt zelf een programma rond het thema zoals landelijk wordt vastgesteld. Weet je nog niet zeker of je eigen groep naar het WSS gaat? Vraag het dan even na bij je eigen leiding. 

Net zoals met alle andere Scouting activiteiten, wordt het gemaakt voor en ook door de eigen leden en leiding. Hoe meer enthousiasme, creativiteit en energie erin wordt gestoken, hoe avontuurlijker en leuker de belevenis wordt voor alle deelnemers. Hopelijk wil jij je daarom ook inzetten voor deze editie van het WSS en er iets heel speciaals van maken, waar de deelnemende leden nog lang en met veel plezier aan terug kunnen denken.

Wist je dat het WSS voor Scouts de Regionale Scouting Wedstrijd (RSW) is? Elk jaar tijdens het Pinksterweekend vinden de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW) plaats. In Baarn verzamelen zich honderden scouts uit heel Nederland om te strijden voor de titel: 'Beste Scoutinggroep van Nederland'. Deelnemen aan de LSW kan niet zomaar: scouts kunnen zich plaatsen voor deze wedstrijden tijdens voorrondes: de Regionale Scoutingwedstrijden. Duizenden scouts uit heel Nederland in de leeftijd van 11 tot 15 jaar doen hier aan mee. De beste scouts mogen vervolgens hun regio vertegenwoordigen op de LSW. Al die duizenden scouts bereiden zich op hun eigen manier voor. Wil je inspiratie opdoen voor de organisatie van ons eigen WSS / RSW? Kijk dan eens bij de andere Regio's in Nederland.

Er wordt al hard gewerkt aan de organisatie van het WSS, maar voor de volgende onderdelen is nog hulp nodig: 

  • Helpen bij de fourage
  • Communicatie en de social media bijhouden tijdens het weekend
  • Helpende handjes voor alle overige taken

Tijd voor een feestje? Naast je inzet als leiding voor je eigen speltak, het WSS of een ander Scouting evenement, moet er ook tijd zijn voor een feestje. Niet tijdens het WSS, maar op een andere dag en andere locatie vindt het WSS-Feest plaats. Kijk hier voor meer informatie over het WSS-Feest.

 
Heb je een vraag of wil je helpen? Stuur dan een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Smaakt dit naar meer?

Zin in nog meer toffe activiteiten in de Regio?

Meld je dan aan als vrijwillige organisator in dit gezellige team Team organisatoren (van toffe aktiviteiten)

 

 

 

Het spelprogramma voor de Scouts in 2022 was uitgebreid met 2 gave activiteiten bij 2Sur5 aan de Zweth: Boogschieten en op de reuzenschommel (in het hoogteparcours)

 

              

 

                         

 

 

        

 

 

 

Hieronder zie je nog wat foto's van de Westland Scouting Speldag in het najaar van 2021