Dit is de algemene pagina van het Westland Scouting Spektakel

Klik hier om direct naar de website met actuele informatie over het volgende WSS te gaan.

Het WSS 2023 is van 14 t/m 16 april

Laatste nieuws / veel deelnemers verwacht:

Het WSS lijkt dit jaar een goed bezocht Westlands evenement te worden. Kwintsheul, Wateringen, Poeldijk, De Lier, Maasland, Hoek van Holland, 's Gravenzande, Honselersdijk en Den Hoorn doen al mee en nemen ieder al een deel van de organisatie op zich. Staat jouw plaats hier niet bij? Heb het erover met je (mede)leiding en probeer er ook bij te zijn.

De grootste opkomst ooit??  De voorlopige inschatting is dat dit een topjaar gaat worden: Bevers 85, DWEK 250, Scouts 166. Maar er is nog steeds plaats.

Het volgende overleg voor coördinatoren (leiding van alle speltakken) is op 15 maart 2023. Ben je nog niet uitgenodigd? Stuur dan een berichtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het thema voor dit jaar is: Adventure in the Hidden Valley.

De contouren van het WSS programma (onder voorbehoud van wijzigingen) voor de Scouts zijn bekend:

• Vrijdagavond, groot avondspel (levend Cluedo)
  • Zaterdag, op de fiets naar het strand voor een toffe activiteit en diverse posten zoals vliegeren, schat zoeken, katapult maken,.....
  • Zaterdagmiddag, met je eigen groepje zelf je eten koken
  • Zaterdagavond, gemaskerd (sprookjes)bal
  • Zondag, postenspel
  • Door het hele weekend, saboteurspel (dit doe je met scouts uit andere plaatsen, leuk om elkaar en elkaars groep beter te leren kennen)
  • Het programma van de Scouts is ook de voorbereiding en selectie voor de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW). Daarom kun je punten verdienen en zal een jury beoordelingen doen.

Waarom zou je meedoen aan het WSS?

Heb je zin in een leuk en gezellig weekend met scouts uit het hele Westland, Hoek van Holland, Maasland en Den Hoorn? Doe dan mee met het WSS op de kampeerterreinen van de Staelduinhoeve. Het WSS is er voor Dolfijnen, Welpen, Wolven, Esta's, Kabouters, Scouts en Explorers. Ook als leidinggevende of als lid van de Stam of Wilde Vaart kun je bijdragen aan een geslaagd evenement voor de leden én zelf een fijn weekend hebben met veel plezier en uitwisseling van informatie en ervaringen.

Laat je verrassen. De leiding van de deelnemende groepen maakt zelf een programma rond het thema zoals landelijk wordt vastgesteld. Weet je nog niet zeker of je eigen groep naar het WSS gaat? Vraag het dan even na bij je eigen leiding.

Net zoals met alle andere Scouting activiteiten, wordt het gemaakt voor en ook door de eigen leden en leiding. Hoe meer enthousiasme, creativiteit en energie erin wordt gestoken, hoe avontuurlijker en leuker de belevenis wordt voor alle deelnemers. Hopelijk wil jij je daarom ook inzetten voor deze editie van het WSS en er iets heel speciaals van maken, waar de deelnemende leden nog lang en met veel plezier aan terug kunnen denken.

Wist je dat het WSS voor Scouts de Regionale Scouting Wedstrijd (RSW) is? Elk jaar tijdens het Pinksterweekend vinden de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW) plaats. In Baarn verzamelen zich honderden scouts uit heel Nederland om te strijden voor de titel: 'Beste Scoutinggroep van Nederland'. Deelnemen aan de LSW kan niet zomaar: scouts kunnen zich plaatsen voor deze wedstrijden tijdens voorrondes: de Regionale Scoutingwedstrijden. Duizenden scouts uit heel Nederland in de leeftijd van 11 tot 15 jaar doen hier aan mee. De beste scouts mogen vervolgens hun regio vertegenwoordigen op de LSW. Al die duizenden scouts bereiden zich op hun eigen manier voor. Wil je inspiratie opdoen voor de organisatie van ons eigen WSS / RSW? Kijk dan eens bij de andere Regio's in Nederland.

Er wordt al hard gewerkt aan de organisatie van het WSS, maar voor de volgende onderdelen is nog hulp nodig:

• Helpen bij de fourage
  • Communicatie en de social media bijhouden tijdens het weekend
  • Helpende handjes voor alle overige taken

Tijd voor een feestje? Naast je inzet als leiding voor je eigen speltak, het WSS of een ander Scouting evenement, moet er ook tijd zijn voor een feestje. Niet tijdens het WSS, maar op een andere dag en andere locatie vindt het WSS-Feest plaats. Kijk hier voor meer informatie over het WSS-Feest.

Heb je een vraag of wil je helpen? Stuur dan een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Smaakt dit naar meer?

Zin in nog meer toffe activiteiten in de Regio?

Meld je dan aan als vrijwillige organisator in dit gezellige team Team organisatoren (van toffe aktiviteiten)

Het spelprogramma voor de Scouts in 2022 was uitgebreid met 2 gave activiteiten bij 2Sur5 aan de Zweth: Boogschieten en op de reuzenschommel (in het hoogteparcours)

Hieronder zie je nog wat foto's van de Westland Scouting Speldag in het najaar van 2021