Eind April:

De jongste ontwikkelingen in de geldende maatregelen laten opkomsten weer ten dele toe. Daarvoor is weer nieuwe inspiratie nodig voor 1,5 meter spellen:

https://www.anderhalvemeterspellen.nl/spellen

 

Begin Maart:

Naar aanleiding van het advies van de overheid om sociale contacten zoveel mogelijk te beperken, staan ontzettend veel Scoutinggroepen en vrijwilligers op om hun programma en opkomsten door te laten gaan... ONLINE ! https://www.scouting.nl/nieuws/1859-van-offline-naar-online-programma

Wil je zelf aan de slag? Bekijk dan zéker https://activiteitenbank.scouting.nl/ ter inspiratie om je activiteiten ONLINE-proof te maken.

Heb je zelf ook ideeën die écht de moeite waard zijn om te delen? Stuur ze door naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Tip: Zoek naar een online activiteit op
"Zoek een activiteit"

door bij 'Locatie' voor 'Online' te kiezen of
bij 'Keyword' de term: '#ikscoutthuis' in te vullen.

 

Ook hebben zich inmiddels al zo'n 70 groepen aangemeld bij https://www.thuisscout.nl/ en hebben daar al 500 ideeën gedeeld.

 

Inbreng vanuit de Westlandse groepen:

 

https://www.dinerspel.nl/webshop/

Een super idee om samen met familie of vrienden online te spelen via Skype of Facetime. Wij versturen de spelboekjes gratis naar 3 extra adressen. Vul de adressen in bij “Bestelnotities” en vermeld er bij hoeveel boekjes er naar toe moeten.

Behoorlijk prijzig: 6,50 per boekje / per deelnemer

 

https://www.nemosciencemuseum.nl/nl/ontdek/

Veel weetjes en proefjes om thuis te doen

Gratis

 

https://deverlorenherinnering.nl/#oa_shop

Puzzelen, bellen, knippen, plakken en mailen. Het nieuwe spel is net een echte escaperoom, maar dan quarantaine-proof. Je hoeft er namelijk de deur niet voor uit

Het spel heet De Verloren Herinnering en staat in het teken van 75 jaar vrijheid in Nederland

De game is gratis te spelen. Mensen kunnen zelf bepalen of ze een donatie (vijf, tien of vijftien euro) willen doen

 

https://www.adashoeve.nl/index.php/op-ada-s-hoeve/40-pionieren-en-vlotvaren

 Schaalmodellen van de Scoutshop. In de downloads vind je de bouwtekeningen van deze schaalmodellen. Wij dagen jou en jouw groep uit om deze modellen real life op Ada’s Hoeve te laten verschijnen. Maak een foto en deel deze via Facebook, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat je bouwwerk aan de kampstaf zien.